De Ligt potpisuje petogodišnji ugovor s Bayernom za 80 milijuna

Bayern München je u utorak objavio potpisivanje De Ligta putem svoje službene stranice. 22-godišnji nizozemski središnji branič potpisao je petogodišnji ugovor s Bayernom uz godišnju plaću od 12 milijuna eura.

Obrambena linija Juventusa u ljetnom je prozoru doživjela ozbiljan “gubitak krvi”, 37-godišnji Chiellini preselio je u Los Angeles, a Bonucci je imao 35 godina. U takvim okolnostima Juventus nije bio voljan pustiti De Ligta, pa je odbio Bayernove ponude od 45 milijuna eura, 60 milijuna eura i bonus od 10 milijuna eura.

No, zbog nezadovoljstva rezultatima De Ligt želi napustiti Juventus, što je ubrzalo tempo pregovora između dva kluba. Gazzetta dello Sport otkrila je kako je Juventus postavio dva zahtjeva.Prvi je da cijena transfera bude što bliža otplatnini, a drugi je da se transfer što prije završi kako bi Juventus mogao potpisati zamjenu i izbjegnite izazivanje zabune poput Ronaldovog odlaska iz momčadi. .

Bayern je 17. srpnja prvo postigao dogovor s De Ligtom, a potom je uslijedio dogovor o transferu s Juventusom. De Ligt je s Bayernom potpisao petogodišnji ugovor uz godišnju plaću od 12 milijuna eura. U Juventusu je De Ligtova godišnja plaća od 8 milijuna eura na prvom mjestu među igračima Serie A.

De Ligtov agent, Pimenta, stigao je u Torino u ponedjeljak kako bi s Juveom razgovarao o posljednjim detaljima. U 18:30 De Ligt i njegova djevojka odletjeli su u München, u München su stigli u 20:01 i odmah prihvatili prvi dio Bayernovog liječničkog pregleda.

De Ligt je u utorak prošao drugi dio liječničkog pregleda, a Bayern je odmah najavio potpis. Mediji su otkrili da je De Ligtov transfer iznosio 70 milijuna eura, uz dodatne klauzule do 10 milijuna eura.

Fiksna naknada za transfer dosegla je 70 milijuna eura, čime je De Ligt postao drugi najvrjedniji igrač u Bayernovoj povijesti, iza samo Lucasa Hernandeza, koji je potpisao 2019. za 80 milijuna.

Vrijedi spomenuti da je 2019. godine De Ligt također bio meta Bayerna, ali je nizozemski središnji branič prešao u Juventus za transfer od 85 milijuna eura. Nakon potpisa De Ligta, Bayern će formirati najvredniju kombinaciju središnjeg braniča.

De Ligt je postao Bayernov četvrti pomoćnik u ljetnom prozoru. Bayern je prethodno potpisao Manea (32 milijuna), Gravenberga (18,5 milijuna) i Mazrawija (slobodan igrač). Nakon potpisa s ova četiri igrača, Bayern je u ljetnom prozoru uložio 120 milijuna eura, postavši klub s najvećim ulaganjem u ljetnom prozoru.

Nakon potpisa De Ligta, Bayern trenutno ima pet središnjih braniča, uključujući Lucasa Hernandeza, Upamecana, Pavara i Nianzua. “Sky Sports” je otkrio da bi jedan od posljednje trojice mogao biti očišćen.