Your shopping cart is empty!

Pitanja

1. Kako mogu pronaći stavku koju želim kupiti?
    
Pronađite na početnoj stranici kategoriju stavke koju želite kupiti (u popisu kategorija pri vrhu stranice ispod naslova web mjesta), premjestite miš na naziv kategorije, vidjet ćete popis potkategorija. Odaberite onu kojoj pripada vaša stavka, a vi ćete se prenijeti na stranicu proizvoda. Ovdje možete odabrati stavku koju želite kupiti.
2. Kako mogu poslati narudžbu?
    
Nakon što kliknete stavku koju tražite, odaberite veličinu i ispunite količinu, a zatim kliknite Dodaj u košaricu. Pregledajte stavke u vašoj košarici. Unesite kupone ili popustne kodove ako ih imate. Kada budete spremni, kliknite Nastavi na Checkout. Odaberite metodu odjave kao gost ili registrirani kupac (registrirani korisnici mogu se prijaviti s desne stranice). Kliknite Nastavi i prenijet će vas na stranicu za plaćanje. Navedite odredište za proizvod, način plaćanja i adresu za naplatu. Pregledajte podatke o narudžbi. Možete urediti adresu i podatke o plaćanju. Odaberite "Procesni nalog" da biste dovršili naplata. Ne zaboravite zadržati podatke o narudžbi na sigurnom mjestu u slučaju da trebate provjeriti status narudžbe.
3. Kako poslati moje kupljene artikle?
    
Kada primimo vašu uplatu, bavimo se vašom narudžbom s 24 sata. Ako se nešto dogodi, isporučit ćemo ga s 2 dana.
4. Koliko će dugo biti paket koji je stigao u našu zemlju?
    
Nakon što ga isporučimo, obično će paket biti isporuka u 5-7 radnih dana tijekom cijelog postupka. Pa, zbog nepredviđenih okolnosti, vrijeme će trajati malo duže. Ne brinite se zbog toga.
5. Kako pratiti moju narudžbu?
    
Ako ste registrirani član na našoj web stranici, možete pratiti vašu narudžbu putem veze "Narudžba za narudžbu". Ili našu službu za korisnike može vam pomoći pratiti vašu narudžbu. I kad dobijemo broj za praćenje od ekspresne tvrtke, također ga možemo poslati i vezu za praćenje kako bismo pratili status paketa.
6. Kako mogu pronaći veličinu stavki koja me uklapaju?
    
Grafikon veličine možete pronaći ispod polja Odabir veličine.
7. Kako mogu promijeniti svoju narudžbu ili otkazati narudžbu?
    
Kada primimo vašu uplatu, bavimo se vašom narudžbom u roku od 2 dana. Dakle, ako ga želite promijeniti ili otkazati, nadamo se da nam možete reći u roku od 2 dana. Jer ako ga otpremnemo, teško je zaustaviti parcelu za vas. Nadamo se da to možete razumjeti.
8. Kako mogu vratiti stavke u vašu tvrtku?
    
Ako kvaliteta proizvoda nije problem, ne možemo prihvatiti njegov povratak. Ako postoji nekoliko problema s robom (na primjer, mrlja ili linija nisu se jasno odrezali), nadamo se da ga možete oprati ili očistiti , tada ćemo gostu dati odgovarajuću naknadu. Ako vam je veličina mala, ili kada ste primili dres, smatrate da vam se ne sviđa i tako dalje, taj problem ne prihvaćamo. Nadamo se da nas možete razumjeti.
9. Koliko ste načina plaćanja prihvatili?
    
Možemo primiti uplatu putem Visa kartice, Master Card Method.
10. Koliko dugo mogu dobiti prilagođeni proizvod?
    
Budući da je proizvod prilagođen, moramo tražiti proizvodnju da ga proizvodimo. Dakle, obično je potrebno oko 15 dana kako bi dobili stavku iz tvornice. Nadamo se da ga možete strpljivo čekati. Nakon što se pošiljka isporučuje, dat ćemo vam broj za praćenje.
11. Zašto naplaćujete moju karticu više od cijene proizvoda?
    
Primamo samo cijenu proizvoda. Dodatni novac može se naplatiti prazno kao prazna naknada.Hope možete razumjeti.

SITE MAP
  • Klubovi 2018-19
  • Klubovi Dječji 2018-19
  • Svjetski kup 2018
  • Svjetski kup Dječji 2018
  • Ženska 2018-19
  • Klubovi 2017-18
  • Klubovi Dječji 2017-18
  • Ženska 2017-18