Your shopping cart is empty!

Nevjerojatna sezona Manchester Citya i dalje može ostaviti navij

30/04/2019 0
Pobjeda Manchester Cityja 1: 0 na Burnleyju nije bila lijepa, ali menadžer Pep Guardiola i njegovi igrači ne brinu ni malo Manchester City 18/19 dresovi za nogomet. Pobjeda znači da s dvije utakmice preostale u sezoni, kontroliraju svoju sudbinu u jednoj od najintenzivnijih naslovnica engleskog nogometa. Jedina stvar je da taj naslov možda neće biti dovoljan za navijače kluba.
 
No, u jednom satu nedjeljne igre, to nije nužno izgledalo tako. Nakon što je sredinom tjedna udobno odaslao arhitekte Manchester Uniteda, City je pronašao 15. mjesto na Burnleyu koje je bilo teže razbiti. Dok su Pepovi ljudi bacali sve što su imali na Clarets, vrhunac koji je tako rutinski bio dio njihove igre nigdje se nije mogao vidjeti do 63. minute kada je Sergio Aguero stigao samo na loptu koja je uhvaćena pod nogama da bi je prenijela linija za jedini cilj igre.
 
Dok je gadan pobjednik nije imao što pisati, euforična proslava Gradskih igrača pokazala je koliko to znači. Dok je ostalo još pola sata za igru, napokon su probili otpor Burnleyja i znali su što je možda najteži susret njihova uloga u njihovom naslovu.
 
Pobjeda stavlja City natrag na vrh tablice na 92 ​​boda, jedan bod ispred drugog mjesta Liverpoola. Oba kluba očekuju da će pobijediti na preostalim dvjema utakmicama, što znači da kada sezona završi 12. svibnja, City bi mogao osvojiti ligu sa 98 bodova, dok bi Liverpool mogao završiti na drugom mjestu sa 97. Ako je to točno, ukupni rezultat drugog mjesta Liverpoola bi imao bio je dovoljan da ih je osvojio 93 posto vremena.
 
Koliko god bolno bilo, Liverpool još uvijek može dobiti nešto ogromno iz ove sezone. Za razliku od Cityja, oni su još uvijek živi u Ligi prvaka i ako mogu ući u Barcelonu u polufinalu - bez malog zadatka - bit će veliki favoriti za pobjedu na turniru šesti put, više nego dvostruko na najbližoj engleskoj strani. ,
 
No, ono što bi moglo biti najluđe u ovoj sezoni je da ako se odigra ovaj sasvim realan scenarij - City osvaja ligu, Liverpool u Ligu prvaka - obožavatelji oba tima bi gotovo sigurno bili razočarani. Iako naslov ne znači ništa, Cityjevi navijači došli su u sezonu, nadajući se da će vidjeti svoju momčad, svježu izvan rekordnih 100-postotnih sezona, osvojiti Ligu prvaka po prvi put. Zatim, nakon što su osvojili kup EFL lige, i još uvijek su bili izazovni na trima drugim frontama, prvi četverostruk u povijesti engleskog nogometa postao je cilj, dok Spursi nisu srušili te snove ranije ovog mjeseca.
 
U međuvremenu, koliko god Liverpool volio dodati još jednu titulu Lige prvaka njihovom već napunjenom trofejnom kabinetu, ono što bi oni još više voljeli je ligaška titula, jer nisu osvojili niti jednu od sezone 1989-90, dvije pune godine prije formiranja Premier lige. Tijekom tog dugog suhog razdoblja, Liverpool je dodao trofej Lige prvaka svojim dolascima i dosegao još dva finala.
 
Naravno, ono što sport čini tako čarobnim je nepredvidljivost svega. Dok će obje strane biti favorizirane u svojim završnim utakmicama ove sezone, obje imaju lijevu utakmicu koja bi mogla baciti ključ u stvari - Leicester za Manchester City i Wolves za Liverpool. U svim razgovorima o njihovoj potrazi za četverostrukim čini se da su svi zaboravili da ako je City podbacio, Liverpool je u redu za duplo. Naravno, ako City osvoji ligu i FA kup sljedeći tjedan, mogli bi osvojiti rijetke domaće visoke tonove. U ovom najnevjerojatnijem godišnjem dobu, zašto ne bi zadnji potez doista potresao stvari.