Your shopping cart is empty!

Manchester City ima najbolje igrače na svijetu, kaže Arteta

19/09/2018 0
MANCHESTER - Asistentni trener Manchester Citya, Mikel Arteta, vjeruje kako su prvakinja Premier lige najbolji svjetski igrači, ali vlasnici Real Madrida su favoriti za osvajanje Lige prvaka ove sezone.
 
Arteta, koja će u srijedu voditi grad u prvom ligu prvaka protiv Olympique Lyonnais zbog toga što je menadžer Pep Guardiola suspendiran, također je rekao da je njegova momčad bolje pozicionirana za izazove za vrhunska europska priznanja ove sezone.
 
"Za mene imamo najbolje igrače na svijetu u ovom klubu", rekao je Arteta na konferenciji za novinare u utorak. "Svakodnevno ih vidim na treningu i ne bih ih mijenjala za druge jer su fantastični."
 
Real, koji je prije početka sezone prodao Juventus Cristianu Ronaldu, osvojio je Ligu prvaka tri godine zaredom, ali Grad su favoriti kladionice ove godine unatoč padu na četvrtfinalnoj fazi prošle sezone.
 
"Iznenađenje je što će biti favorit kada postoji tima koji je tri puta zaredom osvojio natjecanje", dodao je Arteta. "Čak i da su izgubili Cristiana Ronalda, i dalje bi Real Madrid bio glavni favorit zbog svoje povijesti i iskustva, ali mislim da će Ligu prvaka biti prilično otvorena ove sezone.
 
"Drugi ljudi misle da smo kandidati za natjecanje protiv najboljih momčadi u Europi zbog dosljednosti i načina na koji igramo protiv velikih momčadi. Naš cilj je osvajanje Lige prvaka i osjećamo se da se poboljšavamo."
 
Španjolac, koji je u neposrednoj sezoni bio povezan s trenerom trenera u Arsenalu prije nego što je londonski klub imenovao Unai Emerya kao nasljednika Arsenea Wengera, također je rekao kako želi napraviti korak do menadžera u budućnosti.
 
"Imam privilegiju biti tamo gdje sam trenutno u nogometu", doda Arteta. "Ako pitate da ću biti trener jednog dana u budućnosti, odgovor je vjerojatno da, ali osjećam se sretnim što sam na ovom poslu, i još uvijek ima dosta mjesta za rast ovog kluba".
 
Guardiola služi lansiranoj zabrani za ulazak na teren kako bi proslavio suca tijekom Liverpoolove prošlogodišnjeg poraza u četvrtfinalu, ali Arteta je odlučna učiniti sve kako bi se osiguralo da se odsutnost voditelja ne osjeća.
 
"Očito je (Guardiola) razočaran da ne sudjeluje, ali imao je reakciju u posljednjoj igri i poštovali smo odluku UEFA-e", rekao je Arteta. "Imamo situaciju koju ne bismo izabrali, ali ćemo se potruditi da sve ostalo bude što je moguće normalnije".
 
Grad je izvučen u skupinu F, koji također uključuje njemačku Hoffenheimovu i ukrajinsku stranu Shakhtar Donetsk.