Your shopping cart is empty!

Liverpool će se svidjeti pritisku odluke Salzburga, kaže Jürgen

28/11/2019 0
Jürgen Klopp žalio se zbog neuspjeha Liverpoola da rezervira "odmor" Lige prvaka u Salzburgu sljedećeg mjeseca, ali je inzistirao na tome da njegovi europski prvaci napreduju pritisak da dođu do nokaut faze u Austriji.
 
Dries Mertens i Napoli pokazuju suparnicima da Liverpool ima svoje mane
 Čitaj više
Liverpoolu je realno potreban ždrijeb iz njihove posljednje grupne utakmice u Austriji da bi stigao do nokaut faze, uzevši samo bod od Napolijeve posjete Anfieldu u srijedu. Pobjeda protiv Carla Ancelottija osigurala bi kvalifikaciju igrom kako bi poštedjela i olakšala teret članovima Kloppovih redovnih ekipa tijekom zahtjevnog prosinca od devet utakmica u četiri natjecanja. Fabinho, utjecajni veznjak Liverpoola, možda neće biti aktivan u nekoliko utakmica koje su zadobile ozljede gležnja u ždrijebu 1-1.
 
"Ne želim reći da nam to treba (pritisak na finalnoj utakmici], ali uvijek smo ga imali", rekao je Klopp. "Četiri sam godine - recite mi kada je bilo lako? Prošle godine smo morali pobijediti kod kuće 1-0 protiv Napolija. Ne mogu se sjetiti veće pritiska od toga. Stvarno teško i uspjeli smo. Sada moramo ići u Salzburg. U ovom trenutku igra je gotova i moj je problem što je Fabinho ozlijeđen, a Brighton, a ne Salzburg.
 
"Ali znam kako su ljudska bića; ljudi su željeli da večeras možemo završiti grupu i napraviti neku vrstu odmora u Salzburgu. To je situacija - ako imamo ambicije u Ligi prvaka, to moramo pokazati u Salzburgu. Do tada moramo pokazati svoje ambicije u Premier ligi. "
 
Klopp je dodao: „Bilo je jasno da želimo završiti večeras. Znali smo puno prije utakmice da će biti teško protiv Napolija. Prošle je godine bilo teško, uvijek je teško. Dobra su strana. "
 
Fabinho je napustio Anfield lijevom nogom u zaštitnom čizmu zbog zabrinutosti da bi mogao biti van nekoliko tjedana s oštećenjem ligamenta gležnja. Brazilski vezni igrači procjenjivat će se u sljedećih 48 sati.
 
Klopp je rekao o ozljedi: "Ne znam [u kojoj mjeri]. Ima bolove, pa to nije dobro. Nije mogao nastaviti, a doista je težak. Ne želim reći ono što očekujem, jer se nadam da to i nije toliko ozbiljno, ali znat ćemo više, možda sutra, možda i dan poslije. Vidjet ćemo."