Your shopping cart is empty!

Buffon se slaže da će se ponovno pridružiti Juventusu

03/07/2019 0
Bivši talijanski vratar napustio je Juve za PSG prošlog ljeta nakon što je osvojio sedam naslova Serie A zaredom. Preselio se u francusku prijestolnicu u nadi da će im pomoći u osvajanju Lige prvaka.
 
Međutim, unatoč udobnoj pobjedi Ligue 1, bila je to nevjerojatna kampanja za Parižane Juventus 18/19 dres, koji su izgubili u finalu Coupe de France i bili izbačeni iz Coupe de la Ligue u četvrtfinalnoj fazi.
 
No, niska točka kampanje za 41-godišnjaka došla je tijekom sukoba Lige prvaka sa Manchester Unitedom, gdje je PSG, osvojivši 2: 0 na Old Traffordu, izgubio 3-1 kod kuće - Buffon je kriv za jedan od ciljeva - treći put zaredom srušiti se u prvoj fazi nokauta.
 
Klub je objavio da odlazi nakon 12 mjeseci, nakon što je proveo sezonu dijeleći startnu poziciju s francuskim međunarodnim Alphonse Areolom i PSG-om u razgovoru s Milanom zbog poteza za Gianluigi Donnarumma kao zamjenu za Buffona.
 
U Juventusu se očekuje da će Buffon stići kao Wojciech Szczesny, a Mattia Perin će vjerojatno otići.
 
Buffon je prvi put potpisao za Bianconeri iz Parme 2001. godine i ostao 17 godina, osvojivši titulu Serie A u 11 navrata - iako su dva kasnije oduzeta nakon skandala Calciopoli.
 
U zadnja četiri godišnja doba, osvojio je dvostruku ligu i kup u svakoj od njih, ali je izgubio dva finala Lige prvaka u tri sezone od 2015. do 2017. godine, dok je europsko premijerno natjecanje nastavilo izbjeći Buffona. On je također bio gubitnik finalista s Juveom 2003. godine.
 
Izvor je rekao ESPN-u da će Buffon postati direktor u Juveu nakon isteka 12-mjesečnog ugovora.